Wyat Jazzberry Jam

R.I.P. 19.8.2014 - 14.9.2018
Nämä ovat Jazzin muistosivut

VH14-017-0659
Minishetlanninponiori, hiirakonpäistärikkö, 82 cm
Syntynyt 19.8.2014, 27-vuotias ‒ täyttänyt 3 vuotta 19.11.2014
Kasvattanut Miia Maria, Wyat Shetlands ‒ omistaa JP (VRL-01948), Huovilan Ratsutila
Valjakkoajopainotteinen, kilpailee tasolla vaativa

Luonnekuvaus

Jazzi on ostos, jonka tekemistä pysähdyn usein pohdiskelemaan. Miksi, oi miksi hankin vapaaehtoisesti taas yhden miniriiviön takapihalleni? Kaikki lähti liikkellee siitä, kun katselin jo eläkeikäisen oriini Messin laiduntamista, ja myönsin syvään henkäisten itselleni, että pian on aika hankkia seuraava mini-kokoinen jalostusori. Otin siis yhteyttä Miia Mariaan - hänellä ei minishettiksistä ole pulaa. Sain nopeasti neuvoteltua itselleni tilausvarsan sopuhintaan kahdesta varsin hienosta ponista. Näin saatiin aikaiseksi Wyat Jazzberry Jam, joka syntyi lämpimänä kesäiltana auringonlaskun aikaan 19.8.2014.

Käydessäni katsomassa vastasyntynyttä Jazzia Miia Marian luona, olin suorastaan häkeltynyt oriin hyvästä ja rohkeasta käytöksestä. Se sipsutteli pörheästi emänsä helmoista laitumen reunalle haistelemaan minua korvat hörössä, sitten se saatoi laukata hetken villisti, ja palata taas luokseni. Vieroituksen jälkeen avatessani trailerin oven ja valmistautuessani toivottamaan oriin tervetulleeksi uuteen kotiinsa, luulin hetken tuoneeni väärän ponin mukanani. Oven takaa kurkisti kiukkunen, luimisteleva otus, jolla ei ollut aikomustakaan tulla ulos trailerista. Pihassa Jazzi hyppi tasajalkaa, yritti ryöstää, karata, ja uhoili se siinä samassa muille poneillekin. Jazzin hoitaminen oli yhtä tuskaa: poni ei suostunut pysymään paikallaan hetkeäkään, ja aina tilaisuuden tullen se tähtäsi pienet torahampaansa hoitajan reiteen.

Iän karttuessa pahin jäi kaikkien onneksi taakse: Jazzi oppi kyllä käytöstavat, mutta käyttää niitä vain tuttujen ihmisten seurassa - uudet tuttavuudet sen sijaan saavat riesakseen maailman jääräpäisimmän ponin. Erityisesti hoitaessa Jazzi on yhä hyvin suojelevainen omaa reviiriään kohtaan, ja puskeekin heti karsinansa oven avautuessa hoitajaa vastaan hampaat loksuen ja silmänvalkuaiset vilkkuen. Valjastuksesta selvitään suhteellisen pienin vaivoin jos Jazzille antaa esimerkiksi pienen heinäkasan jauhettavaksi. Maasta käsin Jazzi ei ole pahimmasta päästä, mutta perheen pienimmille sitä ei missään nimessä kannata antaa: kun tämä poni päättää olla pysähtymättä, niin sitten myös mennään kaiken eteen tulevan ylitse katujyrän tavoin, taluttajasta välittämättä.

Jazzi on pienestä pitäen koulutettu valjakkoponiksi. Tämä riiviö on malttamaton ja hieman turhankin vauhdikas aina aluksi, mutta kunnon verryttelyn ja hyvin ajoitettujen puolipidätteiden myötä Jazzista voi saada hyvinkin paljon irti. Sillä on paljon energiaa ja voimaa, ja pienen kokonsa ja notkeutensa ansioista se on esimerkiksi tarkkuusosuuksissa vahvimmillaan. Jazzin kanssa onnistuneesta treenistä saa mitä parhaimman fiiliksen, sillä ilmaiseksi tämä poni ei anna hyvää suoritusta, vaan vain yhteisen sävelen löydyttyä. Silloin minä aina pysähdyn uudestaan miettimään tätä ostostani: ei se niin huono idea ollutkaan!

Sukuselvitys

i: Bonham Razzberry
Ch, KTK-III, VVJ-I, SHLA-I
ii: Cranberryrazz iii: Razzmatazz
iie: Cheers Then
ie: Atterberry Exotica iei: Paul Raspberry
iee: Aston Martina
e: Applegarden's Kittykat ei: Applegarden's Hawaii eii: Fondaduck van de Jillenhos
eie: Pinkfresbeeshot
ee: Marsipan Nut eei: Marmeladebuck
eee: Welly Foo Foo

Jälkeläistiedot

28.12.2014 she-t Vuornan Miss Jazzbell (e. Gingerbell MO)
16.03.2015 minishe-t Päivärinteen Nektariini (e. Defying Gravity Dei)

Kilpailutulokset

Valjakkoajo - 6 sijoitusta
12.10.2014 VVJ Brynhild, vaativa yhdistetty pareille, 3/21
13.10.2014 VVJ Brynhild, vaativa yhdistetty pareille, 2/21
16.10.2014 VVJ Brynhild, vaativa yhdistetty pareille, 1/21
17.10.2014 VVJ Brynhild, vaativa yhdistetty pareille, 2/21
20.10.2014 VVJ Hengenvaara, vaativa yhdistetty yksilöille, 5/40
22.10.2014 VVJ Hengenvaara, vaativa yhdistetty yksilöille, 5/40

Kaikki tämän sivuston materiaali © JP, ellei toisin mainita     ·     Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen