Rest in Peace: VIR MVA Ch Memphis vom Liliebloom KTK-II, SHLA-II (5.8.2010 - 20.3.2015)

Nimi: Memphis v. Liliebloom, "Messi" Rekisterinumero: VH11-017-0301
Syntymäpäivä, ikä: 5.8.2010, 30v Täyttänyt 3 vuotta: 5.11.2010
Rotu, sukupuoli: minishetlanninponiori Väritys, säkäkorkeus: mustankirjava, 82 cm
Omistaja, kotitalli: JP (VRL-01948), Päivärinne Kasvattaja: Kya, Gestüt Liliebloom
Koulutustasot: KO: -; RE: - Painotuslaji: valjakkoajo (vaikea)

Messi nukkui pois 30-vuotiaana

    Messi rakastaa haasteita ja hoivaa

Memphis vom Liliebloom on estoton ja tuittupäinen miehenalku. Tämä elokuussa syntynyt varsin matalamittainen oripoika tuntee syntyneensä johtajaksi, vaikka tosiasiassa se on vain huvittava pieni kiipijä, joka kimittää kaikille suloisen takkutukkansa alta. Messin kanssa on helppo ystävystyä, mutta se ei ota käskyjä keneltäkään vaikka ne iskettäisiin päin näköä - Messi elää omaa elämäänsä omilla säännöillänsä.

Messi on suhteellisen helppo käsitellä. Oriilla on omat aktiviteettinsa karsinassa, joten harjaus hoituu sivutoimenpiteenä, eikä Messi pahemmin edes kiinnostu ihmisistä, jotka sitä kuuraavat. Messi ei kuitenkaan ole luonteeltaan yksitoikkoinen, ehei tosiaan - joinakin päivinä se voi suorastaan rynnistää hoitajansa päälle ja vetää jos jonkinlaista show'ta, kun taas seuraavana se uinuu nurkassa kuin koiranpentu. Rauhallisuus on hyve Messiä hoitaessa. Valjastuksesta Messi ei nauti, ja ilmoittaa sen riuhtomalla itseään irti hoitajan otteesta ja potkimalla ilmaa - ja mitä tahansa, mikä siihen eteen osuu. Messi on taluttaessa hyvin arvokas, ja se osaa astella kaula kaarella päivästä toiseen. Tämä poika tietää, miten tyttöihin tehdään vaikutus, joten siksi Messi ei karkaile tai ryöstäile koskaan.

Hyvin pienen kokonsa vuoksi Messillä ei ratsasta edes menninkäiset, mutta kärryponina se toimii hyvin innokkaasti. Messillä on motivaatiota vetää lastia takanaan erittäin pitkään, mutta se ei johdu ohjastajasta tai kivannäköisestä tammasta samassa luokassa, vaan puhtaasti siitä, että Messi rakastaa itsensä haastamista ja työn tekemistä. Suoritettuaan rankan luokan Messi on kuin sulaa vahaa käsissä, sillä se tekee aina parhaansa ja rakastaa ihmisten hoivaa sen jälkeen, sillä se osoittaa, että muutkin ovat ylpeitä hänestä. Pikkupojalla jää usein levy soimaan kisojen jälkeen ja hän haluaa heti päästä pukaroimaan muiden jätkien kanssa voittajuudesta.

Oriporukassa Messi haluaa ehdottomasti olla pomo, mutta jää usein alakynteen ollessaan muita hieman matalampi. Messi ei kuitenkaan koskaan suostu muiden narriksi ja osaa puolustaa itseään hurjuuksiin asti. Messi ei ehkä itse tajua sitä, mutta muut oriit taitavat olla hieman kateellisia hänelle, sillä ihanan taskukokonsa vuoksi Messi päätyy usein ensikertalaisten suosikeiksi.

    Sukuselvitys

i: Merrick vom Liliebloom ii: Meeuw v.d. Stern's iii: Gaust v.d. Stern's
iie: Meline v.d. Stern's
ie: Lächelnd Sonne iei: Salz vom Trüffel
iee: Kleine Herzen
e: Melike vom Liliebloom ei: Littlevalley's Rockstar eii: Littlevalley's Elvis
eie: Littlevalley's Shining Star
ee: Branslake Hey Delilah eei: Branslake Darty
eee: Ebonita's My Soul

Messin isä Merrick vom Liliebloom, eli "Merri", on loppuvuodesta syntynyt miniori. Merrillä on korkeutta vaivaiset 83 senttimetriä ja se omaa valoittavan, vaalean pehkon. Luonteeltaan Merri on sopusointuinen, eikä lainkaan tyypillinen machoileva ori. Merri käyttääkin pientä kokoaan hyödyksi karkailemalla jokaisesta rakosesta, mutta sen saa helposti käsiin porkkanasangon avulla. Herra toimii hyvin mallikkaasti valjakkoradoilla. Merrin suku sisältää pääasiassa saksalaisia nimiä, kuten von der Stern's.

Messin isän isä, Meeuw v.d. Stern's, on rautias, 80 cm korkea minishettisori. Meeuw asuu Saksassa, mutta ei ole toiminut jalostusorina muutamaan vuoteen. Tämä ori on jättänyt jälkeensä vajaa 6 jälkeläistä ja kilpaillut helpoissa valjakkoajoluokissa. Meeuwin kaikki muistavat toki myös sen hieman kurittomasta luonteesta - ei ori pahaa tarkoita, sitä ei vain ole tarkoitettu paikallaan seisojaksi! Kasvattajalla oli suuret odotukset Meeuwista, sillä sen isä, Gaust v.d. Stern's, oli - ja on yhäkin, yksi Etelä-Saksan suosituimpia minishettisoreja. Gaust on väriltään musta ja noin 80 cm korkea sekin. Gaust ylsi valjakkoajouransa aikana jopa vaikealle tasolle, ja oli näin ollen hyvin suosittu valjakkoshettisjalostuksessa. Gaustilla on useita kymmeniä jälkeläisiä, joista monet ovat pärjänneet valjakkoajossa kiitettävästi. Meeuwin emä, Meline v.d. Stern's, oli Stern's-siittolan yksi lukuisista siitostammoista, eikä tehnyt elämässään paljoa muuta kuin varsoja. Meline oli kuitenkin todella sympaattinen luonteeltaan, ja se toimikin tallinsa maskottina ja vetonaulana monien vuosien ajan. Meline ei koskaan tehnyt kenellekään pahaa - saattoihan se olla paikoittain tylsää, mutta ei tälle tammalle voinut olla vihainen. Meline menehtyi vuonna 2010 ähkyyn.

Messin isän emä, Länchelnd Sonne, on musta, pitkäharjainen tamma. Sonne ei ollut niinkään menestynyt kilpa -ja siitosponi, vaan erään saksalaisen perheen kotiponi, joka on kuitenkin silloin tällöin esiintynyt esimerkiksi näyttelyiden juniorhandler-luokissa perheen pienimmän esittämänä. Sonne on erittäin varovainen ja tyyni tamma, minkä vuoksi se soveltuikin loistavasti lasten ratsuksi perheessään. Sonne on Merrin (Messin isä) lisäksi jättänyt jälkeensä pari varsaa kotonaan, kunnes se myytiin Gestüt Liliebloomiin viettämään pelkkää siitostamman uraa. Sonnen isä, ruunattu Salz vom Trüffel, on mustanpäistärikkö minishettis, joka vielä oripäivinään oli kovassa suosiossa minishettisjalostajien parissa. Salz ei kilpaillut niinkään missään muussa lajissa kuin näyttelyissä, ja niissä se pärjäsikin oikein hienosti. Harva se päivä kiikutettiin Salz takaisin kotiinsa BIS-pytyn kanssa! Salz periyttää yhä jälkeläisilleen itsetietoista ja rohkeaa luonnetta. Kleine Herzen on Sonnen emä, joka ei myöskään ole pahemmin tunnettu saksalaisissa shettispiireissä. Kleine Herzen on musta, vain 77 cm korkea minitamma, jota voisi luonnehtia araksi, valppaaksi ja vauhdikkaaksi. Tällä tammalla kilpailtiin muutaman kerran valjakkoajossa noviisiluokissa, mutta kerran pahan tapaturman jälkeen sekin aktiviteetti jätettiin pois. Kleine Herzen on jättänyt jälkeensä vain 3 jälkeläistä.

Messin emä Melike vom Liliebloom on tummanruunikko minitamma. Melike on syntynyt joulukuussa ja se on tasan 80 senttimetriä korkea Liliebloomin kasvatti. Melikeä kuvaillaan lasten suosikkiponiksi ja sitä roudaillaankin pitkin pihoja leikkejä varten. Luonteeltaan tamma on hyvin ystävällinen ja kärsivällinen, jonka takia se varmasti onkin perheen pieninpien suosiossa. Myöskään Melikellä ei ratsasteta, mutta se on innokas valjakkoponi, joskin ei kovin lahjakas. Meliken isänpuoleinen suku on täynnä Littlevalley'sin kasvatteja, kun taas emän puolelta Branslaken ja Ebonita'sin poneja.

Toisin kuin Messin isänpuoleinen linja, emänpuoleinen on enemmänkin täynnä brittiläisiä poneja saksalaisten sijasta. Littlevalley's Rockstar, Meliken isä, on musta, 79 cm korkea rusettihai, joka on niittänyt menestystä joka paikassa näyttelykehistä valjakkoradoille. Rockstar selviytyy huoletta vaikeankin tason valjakkoajoluokista, sekä on useammankin kerran tienannut BIS-sijoja näyttelyissä ja voittanut jälkeläisluokkia. Rockstar on kuuluisan brittiläissiittolan Littlevalley'sin kasvatti, ja kasvattaja onkin erittäin ylpeä tästä oriista. Rockstaria voisi luulla keskittymishäiriöiseksi, villiksi pikkuoriiksi, mutta oikeastaan moni saa yllättyä tavatessaan sen oikeasti - Rockstar on ihmisystävällinen ja kuuliainen poni, ja on siirtänyt tätä ominaisuutta myös jälkeläisilleen. Tämän oriin isä, Littlevalley's Elvis, on myöskin musta jalostusori, joka on menestynyt myös hienosti. Elviksen nimi tuli kuuluisaksi vasta Rockstarin menestyttyä sen isänä, jonka jälkeen sitä vasta alettiin käyttämään näyttelyissä. Niissä Elvis ei menestynyt huippeasti, mutta valjakkoradat tämä ori tuntuu omistavan - vauhtia löytyy eikä vaarallisia tilanteita karteta! Elvis on luonteeltaan hiemän hömelö ja laiska, mutta se ei kuitenkaan häiritse siittolan omistajaa - yksi rauhallinen poni on aina plussaa. Littlevalley's Shining Star, Rockstarin emä, on kaunis voikko tamma, joka ei kuitenkaan valitettavasti periyttänyt tätä väriä kuin muutamalle jälkeläiselleen. Aivan kuten useat muutkin Littlevalley'sin kasvatit, myös Shining Star on näyttelytuomareiden suosikki. Valjakkoajoa Shining Star ei harrasta kuin kotopuolessa, sillä se on kuitenkin hyvin paljolti siitostammaksi kasvatettu poni. Shining Star on jekkuileva, iloinen poni, jota saa aina silloin tällöin tarkkailla silmät selässä - ei sitä koskaan tiedä, mitä tämä ovela neiti keksii omistajan pään menoksi!

Branslake Hey Delilah on Branslake-siittolan yksi harvoista kasvateista, sillä tämä siittola ei ehtinyt kauaa olla pystyssä ennen lopettamista. Delilah myytiin lopetuksen jälkeen Gestüt Liliebloomiin elämään siitostamman elämää. Delilah on 81 cm korkea ja väriltään tummanruunikko. Delilah on enemmänkin yhden ihmisen ystävä kuin koko talliporukan lemmikki. Tämä neiti nauttii useasti vain omissa oloissan torkkumisesta. Delilah on osallistunut noviisiluokan valjakkoajokilpailuihin menestyen keskinkertaisesti. Sen sijaan Delilahin isä, Branslake Darty, perjäsi vaativissa luokissa kunnialla ja sai tätä kautta suosiota minishettiskasvattajien keskuudessa. Dartylla on noin 20 jälkeläistä, joista useat ovat aloittaneet valjakkoajon isänsä tapaan, sekä perineet sen tummanruunikon värityksen. Darty on luotettava poni, vaikkakin silloin tällöin hieman malttamaton ja tempperamenttinen. Delilahin emä, Ebonita's My Soul on tummanrautias minitamma, joka on kilpaillut valjakkoajossa muutaman kerran sekä palkittu II-palkinnolla muutaman kerran näyttelyissä. My Soul ei siis ehkä ole mikään kisaponi, mutta sitäkin rakastetumpi rauhanluoja kotona - My Soul omaa ihanan, äidillisen luonteen, eikä karta minkäänlaisia uusia tuttavuuksia.

    Jälkeläistiedot

14.12.2010 minishe-t Sonetin Belinda (e. Fantome's Belle) om. Snilli
28.12.2010 minishe-t Päivärinteen Hani (e. CW Piccadilly Blues) om. Kya's Stables
07.05.2011 minishe-t Päivärinteen Mimi (e. CW Piccadilly Blues) om. Zanneshof Shetlands
04.06.2011 minishe-t Jadelina FK (e. CW Jaqueline) om. Päivärinne
24.01.2013 minishe-o Jaspar FK (e. CW Jaqueline) om. Konkkaronkka
12.05.2013 she-t Päivärinteen Merle (e. Defying Gravity Dei) om. Stud Pondgate
20.10.2014 she-t Päivärinteen Matilda (e. Päivärinteen Helmi) om. Fredrikaholm
01.11.2014 minishe-o Päivärinteen Maestro (e. Glowmoor Rosannah) om. Granstad

    Kilpailutulokset

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 17.8.2011

Kantakirjalausunto
- hyvä rotutyyppi, ryhdikäs, kaula eva, jyrkähkö lyhyt lautanen
- hyvä kokonaisuus, hieman takakorkea ja lyhyt laskeva lautanen
- takakorkea, painunut selkä, hyvä orileima

17 + 19 + 17 + 18 = 71 p., KTK-II

SHLA:n syyskuun tilaisuus 2011
22(22-22)-20-10,5-20-8-2
= 82,5 pistettä, SHLA-II

Näyttelyt - 4 sertiä
13.10.2010 NJ Edenelle Ponies, minishettisorivarsat, LKV2/5 - irtoSERT, JS
13.01.2011 NJ Virtuaalitalli Dei, minishettisoriit, BIS4 - MVA-SERT, JS
10.02.2011 NJ Cecam Shetlands, minishettisoriit, BIS1 - MVA-SERT, JS
05.03.2011 NJ Cecam Shetlands, minishettikset, LKV1/6 - irtoSERT, JS

Valjakkoajo - 91 sijoitusta
28.08.2010 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 4/30
29.08.2010 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 3/30
06.09.2010 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 3/18
07.09.2010 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 4/18
15.09.2010 VVJ Rownshock, vaativa yhdistetty poneille, 1/41
22.09.2010 VVJ Fiktio, vaativa yhdistetty, 2/30
01.01.2011 VVJ Duren, vaativa tarkkuuskoe pareille, 1/13
05.01.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 3/15
09.01.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
01.04.2011 VVJ Duren, vaikea koulukoe pareille, 1/10
13.06.2011 VVJ Duren, vaikea kestävyyskoe pareille, 1/10
20.06.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/28
22.07.2011 VVJ Päivärinne, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
23.07.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 2/14
24.07.2011 VVJ Päivärinne, vaikea yhdistetty pareille, 3/22
24.07.2011 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/30
25.07.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 3/14
25.07.2011 VVJ ISB, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
29.07.2011 VVJ Rågkross, vaikea yhdistetty yksilöille, 3/29
01.08.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 5/25
02.08.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 4/25
08.08.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 4/18
15.08.2011 VVJ Annin kisatalli, vaikea koulukoe yksilöille, 1/13
28.08.2011 VVJ Alegre, vaikea yhdistetty yksilöille, 3/14
29.08.2011 VVJ Alegre, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/14
02.09.2011 VVJ Annin kisatalli, vaikea yhdistetty pareille, 2/15
04.09.2011 VVJ Annin kisatalli, vaikea yhdistetty pareille, 3/15
06.09.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 5/26
07.09.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 2/26
07.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty pareille, 1/21
08.09.2011 VVJ Riiviöt, vaikea yhdistetty pareille, 5/26
08.09.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/26
08.09.2011 VVJ Bairdon, vaikea yhdistetty pareille, 1/19
09.09.2011 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikeayhdistetty pareile, 2/26
10.09.2011 VVJ Duren, vaikea kestävyyskoe pareille, 1/8
11.09.2011 VVJ Riiviöt, vaikea yhdistetty pareille, 2/26
11.09.2011 VVJ Duren, vaikea kestävyyskoe pareille, 2/8
12.09.2011 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 1/26
13.09.2011 VVJ Idya Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 2/20
15.09.2011 VVJ Idya Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 3/20
15.09.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 1/22
26.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty yksilöille, 4/26
30.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/26
19.10.2011 VVJ Alegre, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/5
20.10.2011 VVJ Alegre, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/6
07.11.2011 VVJ Duren, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/12
10.11.2011 VVJ Crash Ponies, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/19
13.12.2011 VVJ Krumelur Ponies, noviisi yhdistetty yksilöille, 4/20
15.12.2011 VVJ Figure, vaikea yhdistetty pareille, 1/26
21.12.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 1/12
31.11.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikeayhdistetty pareille, 1/19
06.01.2012 VVJ Arcadia Morgans, vaikea yhdistetty poneille, 2/30
06.01.2012 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 2/13
17.01.2012 VVJ Vitry, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/24
31.01.2012 VVJ Virvatuli, vaikea yhdistetty pareille, 1/19
10.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 3/13
12.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 3/13
13.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 1/13
17.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/8
18.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/8
20.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/8
22.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/8
24.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
25.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
27.02.2013 VVJ Konkkaronkka, vaikea yhdistetty pareille, 3/23
28.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 3/15
01.03.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 2/15
03.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
04.03.2013 VVJ Bogart&Britanov, vaikea yhdistetty pareille, 3/12
05.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
06.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 4/22
08.03.2013 VVJ Kisatalli Vienre, vaativa yhdistetty pareille, 4/30
09.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 3/24
10.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/24
11.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/24
11.03.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 1/23
12.03.2013 VVJ Kisatalli Vienre, vaikea koulukoe pareille, 4/17
14.03.2013 VVJ Kisakeskus Bailador, vaikea yhdistetty pareille, 4/17
14.03.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 2/23
16.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 4/24
26.03.2013 VVJ Konkkaronkka, vaativa yhdistetty pareille, 4/40
31.03.2013 VVJ CUP Konkkaronkka, vaativa yhdistetty pareille, 8/76
31.03.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 1/20
01.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 1/20
04.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 2/20
06.04.2013 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty pareille, 4/26
07.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 4/20
08.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 3/20
08.04.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/34
14.04.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/34
16.04.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 4/23


Sivuston ulkoasu, tekstit ja valokuvat © Henna L./JP, ellei toisin mainita  ‒  Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen  ‒  mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!

Tekijänoikeudet  ‒  Sähköposti  ‒  Etusivu