Rest in Peace: VIR MVA Ch Päivärinteen Roi KTK-II, VVJ-I, SHLA-I (21.8.2011 - 24.3.2015)

Nimi: Päivärinteen Roi, "Roi" Rekisterinumero: VH11-017-0874
Syntymäpäivä, ikä: 21.8.2011, 24v Täyttänyt 3 vuotta: 21.11.2011
Rotu, sukupuoli: shetlanninponiori Väritys, säkäkorkeus: punahallakko, 106 cm
Omistaja, kotitalli: JP (VRL-01948), Päivärinne Kasvattaja: JP, Päivärinne
Koulutustasot: He B; 60 cm; vaikea valjk. Painotuslaji: yleispainotus

Roi lopetettiin 24-vuotiaana vanhuuden tuomien vaivojen vuoksi

    Egoistinen kuningas Roi

Jo ennen tämän varsan syntymää olin päättänyt, että se jäisi meille kotiin asumaan lopuniäkseen. Aina aiemmin olin syystä tai toisesta päätynyt myymään jok'ikisen ponin joka meillä syntyi, tajuten loppujen lopuksi, että en omistanut yhtäkään omaa kasvattiani. Näin ollen valitsin tämän varsan emäksi rakkaan tuontitammani Siirin, jolle äitinä oleminen ei ollut mikään tuntematon käsite. Löydettyäni vihdoin sopivan isän, Samuelin, soitin astutuksesta sen omistajalle Snniifille. Näin ollen eräänä elokuisena yönä Siiri varsoi pienen orivarsan omin avuin, jonka löysin itse vasta seuraavana aamuna. Voi kuinka rakastuinkaan siihen ja sen suuriin, tummiin silmiin ja hapsottavaan harjaan! Se oli niin pieni ja viaton..

Muistellessani aikaa, jolloin kuvailin 21.8 syntynyttä orivarsaa pieneksi ja viattomaksi, repeään usein nauruun. Tämä Roiksi (ranskaksi "kuningas" - mistähän moinen nimivalinta) ristimäni otus on erittäin kaukana viattomasta, eikä pieneksikään herra jäänyt, vaan venähti vanhempiaankin korkeammaksi 106 senttimetrin korkeuteen. Roi ei ole kiintynyt ihmisiin, ja pitääkin meitä hyödyllisinä vain ruoan ja rapsutuksien takia - muuten Roi on erittäin itsenäinen ja itsekeskeinen herra, jota ei missään nimessä saa häiritä ilman pätevää syytä.

Jo pelkästään Roin karsinaan astuminen on haaste itsessään, sillä Roi pitää huolen, ettei yksikään uusi tai epäröivä naama tule edes lähelle sitä. Roi ei käy päälle eikä karkaile, mutta ei myöskään lämpene kenellekään, vaikka kuinka sitä porkkanoilla lahjoisi. Huonoina päivinä Roi esittelee hampaitaan enemmän kuin mieluusti, eikä epäröi tarrata niillä takapuoleesi kiinni, mikäli pyllistelet tarpeeksi noukkiessasi harjoja pakista. Roi keikkuu ja hytkyy puolelta toiselle sitä hoivatessa ja huiskii häntäänsä kuin piiskaa. Se nostaa kaviot yleensä muitta mutkitta, mutta kannattaa aina olla varuillaan, ettei se sorkka lennähdä vahingossa päin kasvojasi. Satulointi ja valjastus saavat Roin kiemurtelemaan kuin ankeriaan, joten viisainta on sitoa ori kiinni karsinaan tai käytävälle. Kuolaimia suuhun saa houkutella hyvin tovin, sillä niistä kilisevistä kapistuksista Roi ei perusta, ja yrittääkin heti ne suuhun saatuaan purra ne poikki. Taluttaessa Roi käyttäytyy mallikkaasti - se kävelee rotevasti pyörein askelin, ja pitää kimein kiljahduksin myös huolen siitä, että kaikki huomaavat hänen olevan paikalla.

Kuten arvata saattaa, ratsastaessa Roi tarvitsee hyvin määrätietoisen ja osaavan ratsatajan. Roin mielipuuhaa on pistää aina silloin tällöin jarrut pohjaan kesken ratsastuksen ja nolostuttaa kuski seisomalla paikallaan vähät välittämättä pohkeista ja piiskasta. Jos ratsastaja kuitenkin jaksaa olla yhtä kova puupää kuin tämä ponikin, löytyy yhteinen sävel helposti alkutaistelun jälkeen. Roilla on mieletön kestävyys - mitä kovempaa, sen parempi. Sillä on rodulleen tyypilliset lyhyet ja nopeatempoiset askeleet ja hieman neliskulmaiselta tuntuva laukka. Roi on ehdottomasti älykäs poni: se pärjää esteradallakin ilman ratsastajan alituista avustusta hyvän arviointikykynsä takia. Erityisen notkea poni Roi ei kuitenkaan ole, ja siksi se tarvitsee kouluratsastuksessa osaavan ihmisen selkäänsä. Hyvän ratsastajan kanssa Roi yrittää aina parhaansa, ja siitä kieliikin sen lukuisat sijoitukset ratsastuslajeissa.

Roi on erittäin kestävä ja suorituskykyinen valjakkoponi. Roi jaksaa rymistellä radan läpi kovalla vauhdilla, mutta joskus sen keskittymisen voi sekoittaa paikalla mylläävä ihmismassa, tai jopa sen parivaljakko. Roi innostuu valjakkoajosta huomattavasti enemmän kuin ratsastuksesta, eikä se yleensä alakaan testailemaan ohjaajan hermoja samalla tapaa kuin ratsastaja selässä. Roi ei loista tarkkuusosuudessa yhtä kirkkaasti kuin esimerkiksi kestävyydessä, mutta kiitettäviä suorituksia se tekee kuitenkin aina.

Vaikka toisin voisi luulla, Roi on näyttelyissä ehdottomasti elementissään. Tämä kuningas rakastaa valokuvaajia, tuomareita, yleisöä, tammoja - kaikkea, mitä paikalta löytyykin! Roi astelee arvokkaasti riehumatta esittäjänsä vierellä ennen kehää ja kutsuu valokuvaajat luokseen kuin valo yöperhosen asettautuen ryhdikkääseen asentoon pienenkin seisahduksen ajaksi. Kehässä Roi esiintyy myös mallikkaasti, mutta ei erityisemmin nauti tuomareista, jotka kopeloivat sen hampaita ja häntää. Poni hillitsee kuitenkin orimaiset vaistonsa, sillä tällaisessa tilanteessa jos jossakin Roi luulee koko yleisön kokoontuneen paikalle varta vasten ihailemaan juuri hänen komeuttaan!

    Sukuselvitys

i: VIR MVA Ch Samuel KTK-III ii: All Around iii: Real Man
iie: Belle
ie: Pepita iei: Phoenix
iee: Elisabeth
e: Ch Serene Grace KTK-III ei: Cabochard Rock eii: Rochard
eie: Tabac Blonde
ee: Gracidea eei: Halo
eee: Irisia

Sukuselvitys isän puolelta

Roin isä, Samuel, on nykyään Sorelin omistuksissa oleva, mustankimo komistus. Pelkästään ulkonäkö ei tee tästä oriista ihanaa, vaan myös sen rehti ja rauhallinen luonne sekä esimerkillinen käyttäytyminen ihmisten kanssa. Samuel on kiltti käsitellä maasta käsin ja myös ratsastaessa se yrittää parhaansa mukaan miellyttää ratsastajaansa, vaikka esimerkiksi esteillä se tarvitsee oikeasti osaavan ratsuttajan. Valjakkoajo on erityisesti Samuelin heiniä - siitä kertoo luonnekuvauksen lisäksi myös 26 sijoitusta valjakkoajokilpailuissa! Samuel on menestynyt valjakkoajon lisäksi myös kouluratsastuksessa sekä näyttelyissä: oriille on myönnetty VIR MVA Ch-meriitti sekä se on kantakirjattu III-palkinnolla 68 pisteellä. Roin lisäksi Samuelilla on kolme muuta jälkeläistä, joista yksi on kantakirjattu, toinen sijoittunut kouluratsastuksessa ja kolmas valjakkoajossa.

Isänisä All Around on Englannissa asuva, rautias shetlanninponiori. All Around asuu tätä nykyä Pohjois-Englannissa pienellä tilalla, mutta ennen muuttoaan sinne on tämä ori elänyt varsin kiireistä ja hektistä elämää. Jo nuorena All Around kiersi näyttelyitä sekä valjakkoajokilpailuja menestyen kiitettävästi, ja saaden 4-vuotiaana jalostusoikeuden. All Around ei ollut missään vaiheessa elämäänsä mikään kuuma nimi shetlanninponipiireissä, mutta se jätti silti jälkeensä reilut 20 jälkeläistä, joista viisi syntyi sen ollessa liisauksessa Ruotsissa. Luonteeltaan tämä ori on hieman kipakka ja äänekäs, mutta ei silti millään muotoa vaarallinen.

Isänisänisä Real Man on siittola Twinbrooksissa asuva, vaaleanrautias jalostusori. Pitkän ja hulmuavan liinaharjan alta pilkottavat nappisilmät ja hellyyttävä haliponimainen luonne eivät juurikaan vastaa oriin nimeä lainkaan - luonteeltaan Real Man on suorastaan tammamainen, niin lauhkea ja ystävällinen. Hyvätapainen ja yhteistyökykyinen Real Man hyväksyttiin jalostukseen ensiyrittämällä huippupistein ja onkin periyttänyt jälkikasvulleen erinomaista luustoa ja ryhtiä. Valjakkoajopainotteinen Real Man on kilpaillut jo kansallisella tasolla asti, ja sen lisäksi sijoittunut myös helpoissa kouluratsastusluokissa.

Isänisänemä Belle on nimensä mukaisesti kaunis, hulmuharjainen tamma. Tämä ruunikko kaunotar on viettänyt koko ikänsä samalla tallilla, siittola North Havenissa, ja varsonut siellä yhteensä kahdeksan kertaa. Luonteeltaan Belle on hieman äkkipikainen ja tammamaisen päivän osuessa kohdalle jopa vaarallinen, mutta myös reipas ja herkkä ratsastaa. Kouluratsastuksessa Belle on ehdottomasti omiaan, mutta myös erilaiset valjakkoradot sujuvat. Belle ei ole kilpaillut elämänsä aikana paljoa, sillä toistaiseksi se on keskittynyt vain emänä olemiseen valtaosan ajasta. Näyttelyissä Belleä on palkittu II-palkinnoilla.

Isänemä Pepita on sydämet sulattava, 98 cm korkea kimo tamma. Lempeä Pepita on siitostamman ohella toiminut myös ratsastuskoulussa opetusponina sen anteeksiantavaisen ja yrittäväisen luonteen ansiosta. Pepita on tutustuttanut monet juniorit kilpailemisen ja näyttelyiden maailmaan ollen usein ensimmäinen kisaratsu, toisinaan taas esitettävänä juniorhandler-luokissa. Pepita on asunut koko ikänsä samalla tallilla ja sillä on yhteensä neljä jälkeläistä, joista kolme on perinyt sen kauniin, kimon värityksen.

Isänemänisä Phoenix on kunniakasta jalostusoriin uraa niittänyt shetlanninponi. Jo varsana tämä pitkäharjainen, kimo ori alkoi haalia itselleen I-palkintoja näyttelyissä. Se hyväksyttiin jalostukseen erinomaisin pistein 3-vuotiaana ja on siitä eteenpäin tullut tutuksi näyksi BIS-kehissä. Roteva ja lihaksikas Phoenix on äänekkäästä ja kärsimättömästä olemuksestaan huolimatta erittäin ystävällinen ja nopeasti oppiva. Phoenix on kilpaillut niin valjakossa, esteillä kuin koulussakin, menestyen kuitenkin jälkimmäisissä kaikkein parhaiten - valkoisten aitojen sisällä Phoenix oli kuin enkeliponi harppoen pitkiä mutta kevyitä askeliaan. Jälkeläisiä Phoenix on jättänyt jopa yli 50 kappaletta.

Isänemänemä Elisabeth on jo edesmennyt, musta shetlanninponitamma. Elisabeth kasvatettiin Länsi-Englannissa, josta se muutti 6-vuotiaana siittola Lilycoveen. Rauhallista Elisabethiä käytettiin näyttelyissä, mutta menestys ei kuitenkaan koskaan yltänyt II-palkintoa pidemmälle. Elisabeth varsoi siittolassa 3 varsaa, jonka jälkeen se päätettiin myydä eräälle kiinnostuneelle ratsastuskoululle. Elisabeth vei heti lasten sydämet tallin ainoana shetlanninponina ja se suorastaan rakasti uutta "ammattiaan". Asuessaan ratsastuskoululla varsoi Elisabeth vielä yhden kerran. 17-vuotiaana Elisabeth jouduttiin lopettamaan vaikean kasvaimen takia.

Sukuselvitys emän puolelta

Roin emä, Serene Grace, on englantilaisesta huutokaupasta ostettu shetlanninponitamma. "Siiri" on ulkonäöltään kerrassaan valloittava - alle metrin korkea, hieman pullea, pitkäharjainen nappisilmä. Jo Siirin saapumisesta asti sitä on voinut valehtelematta kutsua maailman rauhallisimmaksi poniksi, nimittäin tämä tamma ei säpsähdä mistään - joskus jopa tuntuu, että se on rohkeampi kuin hoitajansa. Siiri on erityisesti aloittelijoiden unelmaratsu, sillä se tuntuu olevan yhtä helppo ohjastaa kuin mopo. Vauhti ei ehkä ole päätä huimaavin, mutta osaamista löytyy - erityisesti valjakkoajossa, Siirin painotuslajissa, sijoituksia tulee ropisten. Siiri on kilpaillut näyttelyissä ollen kerran jopa BIS-sijalla, ja näin tiennanut itselleen Champion-tittelin. Siiri on myös kantakirjattu III-palkinnolla. Jälkeläisiä Siirillä on yhteensä viisi, joista neljä on kilpaillut näyttelyissä.

Emänisä Cabochard Rock on muuan Lauren Colemanin omistuksissa oleva, musta ori. Lauren osti "Cabon" ystävältään Miranda Fieldsiltä saadakseen pienimuotoisen shetlanninponikasvatusprojektinsa jaloilleen. Luonteeltaan Cabo ei ehkä ole se helpoin käsiteltävä, ja Laurenilla onkin ollut tuhat rautaa tulessa aina Cabon hankinnasta asti. Tulisesta ja toisinaan ärsyttävästä luonteestaan huolimatta ulkonäöltään Cabo on hyvin vaikuttava ja se on toiminut tallin kantaorina jo vuosia. Se on periyttänyt jälkeläisilleen hyvää liikkumista sekä erinomaista rotutyyppiä ja ryhtiä.

Emänisänisä Rochard on Wiltshiren Castle Combessa asuva musta, pitkän ja kiharan harjan omaava shetlanninponiori. Luonteeltaan Rochard on hieman koppava ja jopa diivamainen oriiksi, mutta silti sille päälle sattuessaan hyvinkin yhteistyöhaluinen ja reipas. Rochard on kilpaillut omistajansa lapsenlapsen kanssa riding classeissa ja päässyt silloin tällöin aina kärkikolmikkoon asti. Rochard asuu hyvin pienessä siittolassa, minkä takia jälkeläisiä se ei ole jättänyt paljoakaan. Rochard on ruunattu vuonna 2013.

Emänisänemä Tabac Blonde on Cabochard Rockin tapaan Miranda Fieldsin oma kasvatti ja hänen oman tallinsa asukki. Vaikeaan ähkyyn menehtynyt kimo tamma jäi kaikkien muistoihin ystävällisenä ja ihmisrakkaana ponina. "Blonde" kilpaili elämässään vain muutaman kerran, sillä kilpakentät eivät tuntuneet olevan sen alaa - äänekkäät ja nopesti muuttuvat uudet maisemat saivat Blonden pelokkaaksi ja stressaantuneeksi, joten se vietti tyytyväisenä yksinkertaista siitostamman elämää.

Emänemä Gracidea on Lauren Colemanin oma kasvatti. Gracidean nimi omaa erittäin hellyyttävän tarinan: Laurenin sisko Nadina oli innokkaana kasvitieteilijänä yrittänyt viljellä kauniita gracidea-kukkia lukuisia kuukausia, mutta jostain syystä ne vain eivät kukkineet. Sinä päivänä, kun "Gracey"-varsa syntyi kesäkuussa vuonna 1998, puhkesi kukkaan myös Nadinan ensimmäinen gracidea-kasvi. Gracey on luonteeltaan erittäin ystävällinen. Mikään nysverö ei kuitenkaan ole kyseessä - tarpeen tullen osaa Graceykin osoittaa mieltään, mutta esimerkiksi tallin oreihin verrattuna on tämä tamma oikea enkeli.

Emänemänisä Halo on Dorcherissa, Oxfordshiressa asuva tummanrautias poni. Halo on luonteeltaan toisinaan hankala ja pippurinen. Se rakastaa kuitenkin haastaa ihmisten ja muiden ponien lisäksi myös itsensä, minkä takia se onkin mahtava kisaponi. Valjakkoajossa kilpaillut Halo on haalinut itselleen useita pokaaleja ja mitalleja, ja voittanut jopa kansainvälisen luokan ollessaan 10-vuotias. Siitosorina oleminen ei koskaan ollut tavoitteena Halon suhteen, mutta kysynnän vuoksi sitä on käytetty jalostukseen muutaman kerran.

Emänemänemä Irisia oli huutokaupasta pilkkahinnalla ostettu, punarautias tamma. Irisia oli luonteeltaan epävarma ja pelokas, ja turvautuikin ahdistuessaan puremiseen ja potkimiseen. Tästä huolimatta omistaja Lauren rakasti Irisiaa yli kaiken ja teki kaikkensa solmiakseen sen kanssa täydellisen luottamuksen - hyvin lähelle sitä päästiinkin, kunnes Irisia menehtyi varsoessaan kolmatta varsaa, White Lavenderia, vuonna 2000. Irisian paras ystävä oli sen kahden jälkeläisen isä Halo. Nämä kaksi ponia olivat kuin paita ja peppu, eikä Irisia osoittanut minkäänlaisia pelon merkkejä ollessaan Halon seurassa.

    Jälkeläistiedot

01.06.2012 she-t Priska (e. Piquira Dei) om. Virtuaalitalli Dei
02.09.2012 she-o Päivärinteen Reniro (e. A.D. August Rose) om. Päivärinne
15.03.2013 she-o Rookie Doo MO (e. Crewan's Rebella) om. Mäkisuo
30.03.2013 she-t Päivärinteen Fresita (e. A.D. August Rose) om. Moondance
15.08.2013 she-o Päivärinteen Raffle (e. Acantha's Miss Serena) om. Konkkaronkka
20.08.2013 she-o Päivärinteen Bamse (e. Glowmoor Felicia) om. Murroksen ratsutila
12.12.2013 she-o Elm Aigor (e. Kindle SVA) om. Elm Ponies
18.06.2014 she-o Päivärinteen Eemeli (e. Defying Gravity Dei) om. al Najya
11.08.2014 she-o Päivärinteen Romeo (e. Päivärinteen Helmi) om. Ratsutila Gateaway
19.02.2015 she-t Päivärinteen ? (e. Sointuvan Silja) om. Päivärinne
21.03.2015 she-o Päivärinteen Arthur (e. Defying Gravity Dei) om. Gateaway

    Kilpailutulokset

VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 17.8.2012

Kantakirjalausunto
- orileima voisi olla vahvempi, takakorkea
- ryhdikäs, matala säkä, jaloissa ok luusto, lyhyet vuohiset

16 + 19 + 17 + 21 = 73 p., KTK-II

VVJ:n syyskuun laatuarvostelutilaisuus 2013 (linkki)
7,75 (8+7,5) + 41 + 25 + 20 + 8 = 101,75p. VVJ-I
"Ilmeikäs, säkä saisi olla selkeämpi, hyvässä lihaskunnossa, takakorkea. Etujalat takanojoiset, takajalat hyväasentoiset."
"Ryhdikäs poni, hyvä voimakas takaosa, etujalkojen asennoissa toivomisen varaa."

SHLA:n elokuun tilaisuus 2013
25,5(26-25)-24-30-20-14-10
= 123,5 pistettä, SHLA-I

Näyttelyt - 4 sertiä
10.10.2011 NJ Päivärinne, shettis -ja connemaravarsat, BIS5 - irtoSERT, JS
17.10.2011 NJ Pientalli Hipsutus, shetlanninponivarsat, BIS4 - irtoSERT, JS
30.11.2011 NJ B Ponies, ponioriit, BIS3 - MVA-SERT, JS
07.03.2012 NJ Kilva JK, ponioriit, BIS5 - MVA-SERT, JS

Valjakkoajo - 71 sijoitusta
02.09.2011 VVJ Annin kisatalli, vaikea yhdistetty pareille, 2/15
04.09.2011 VVJ Annin kisatalli, vaikea yhdistetty pareille, 3/15
07.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty pareille, 1/21
08.09.2011 VVJ Bairdon, vaikea yhdistetty pareille, 1/19
09.09.2011 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikeayhdistetty pareile, 2/26
12.09.2011 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 1/26
13.09.2011 VVJ Idya Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 4/20
15.09.2011 VVJ Cecam Shetlands, vaikea yhdistetty pareille, 1/22
26.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/26
28.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty yksilöille, 5/26
29.09.2011 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/26
29.09.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 2/21
22.10.2011 VVJ Alegre, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/6
28.10.2011 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty yksilöille, 4/18
05.11.2011 VVJ Duren, vaikea yhdistetty yksilöille, 3/12
06.11.2011 VVJ Duren, vaikea yhdistetty yksilöille, 3/12
09.11.2011 VVJ Crash Ponies, vaikea yhdistetty yksilöille, 4/19
13.12.2011 VVJ Krumelur Ponies, noviisi yhdistetty yksilöille, 1/20
21.12.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 1/12
31.11.2011 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikeayhdistetty pareille, 1/19
06.01.2012 VVJ Virtuaalitalli Dei, vaikea yhdistetty pareille, 2/13
20.01.2012 VVJ Vitry, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/24
29.01.2012 VVJ Virvatuli, vaikea yhdistetty pareille, 4/19
31.01.2012 VVJ Virvatuli, vaikea yhdistetty pareille, 4/19
10.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 3/13
12.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 3/13
13.02.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 1/13
17.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/8
18.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/8
20.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/8
21.02.2013 VVJ Breandan, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/16
22.02.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/8
24.02.2013 VVJ Breandan, vaikea yhdistetty yksilöille, 2/16
24.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
25.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
26.02.2013 VVJ Breandan, vaikea yhdistetty yksilöille, 1/16
27.02.2013 VVJ Konkkaronkka, vaikea yhdistetty pareille, 3/23
28.02.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 1/15
01.03.2013 VVJ Shamrock Hill, vaikea yhdistetty pareille, 2/15
03.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
04.03.2013 VVJ Bogart&Britanov, vaikea yhdistetty pareille, 3/12
05.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 2/22
06.03.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 4/22
08.03.2013 VVJ Kisatalli Vienre, vaativa yhdistetty pareille, 4/30
09.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 3/24
10.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/24
11.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/24
11.03.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 1/23
12.03.2013 VVJ Kisatalli Vienre, vaikea koulukoe pareille, 4/17
14.03.2013 VVJ Kisakeskus Bailador, vaikea yhdistetty pareille, 4/17
14.03.2013 VVJ Jindabyne, vaikea yhdistetty pareille, 2/23
16.03.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 4/24
16.03.2013 VVJ Breandan, vaikea yhdistetty yksilöille, 5/30
20.03.2013 VVJ Breandan, vaikea yhdistetty pareille, 1/30
26.03.2013 VVJ Konkkaronkka, vaativa yhdistetty pareille, 4/40
31.03.2013 VVJ CUP Konkkaronkka, vaativa yhdistetty pareille, 8/76
31.03.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 1/20
01.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 1/20
04.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 2/20
06.04.2013 VVJ Satulinna, vaikea yhdistetty pareille, 4/26
07.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 4/20
08.04.2013 VVJ Suprant, vaikea yhdistetty pareille, 3/20
08.04.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 2/34
11.04.2013 VVJ Fiktio, vaativa yhdistetty yksilöille, 4/30
14.04.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty pareille, 1/34
14.04.2013 VVJ Fiktio, vaativa yhdistetty yksilöille, 3/30
15.04.2013 VVJ Fiktio, vaativa yhdistetty yksilöille, 3/30
16.04.2013 VVJ Koston Suomenhevoset, vaikea yhdistetty pareille, 4/23
17.04.2013 VVJ Fiktio, vaativa yhdistetty yksilöille, 2/30
21.04.2013 VVJ Duren, vaikea yhdistetty yksilöille, 6/39
24.04.2013 VVJ Fiktio, vaikea yhdistetty yksilöille, 4/30

Kouluratsastus - 50 sijoitusta
03.10.2011 KRJ Metsälampi, Helppo C, 2/50
28.02.2013 KRJ Bogart&Britanov, Helppo B, 1/40
01.03.2013 KRJ Bogart&Britanov, Helppo C, 2/40
04.03.2013 KRJ Bogart&Britanov, Helppo B, 6/40
05.03.2013 KRJ Team Obnoxious, Helppo B, 2/40
05.03.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 4/40
06.03.2013 KRJ Team Obnoxious, Helppo B, 2/40
09.03.2013 KRJ Team Obnoxious, Helppo B, 6/40
09.03.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo B, 2/40
07.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo B, 2/30
08.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo B, 1/30
13.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo B, 5/30
15.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 1/30
15.03.2013 KRJ Clueless, Helppo B, 2/40
16.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 4/30
16.03.2013 KRJ Riihen ponitalli, Helppo C, 6/50
17.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 5/30
17.03.2013 KRJ Riihikorpi, Helppo C, 3/40
19.03.2013 KRJ Sakasti, Helppo B, 1/30
20.03.2013 KRJ Bairdon, Helppo C, 2/30
20.03.2013 KRJ Sakasti, Helppo B, 2/30
21.03.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 7/60
22.03.2013 KRJ Sakasti, Helppo B, 3/30
23.03.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 2/60
23.03.2013 KRJ Sakasti, Helppo B, 1/30
23.03.2013 KRJ Moana Part Breds, Helppo C, 4/40
24.03.2013 KRJ Moana Part Breds, Helppo C, 1/40
25.03.2013 KRJ Moana Part Breds, Helppo C, 3/40
27.03.2013 KRJ Fiktio, Helppo B, 1/50
30.03.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 6/50
31.03.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 6/50
02.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 3/50
03.04.2013 KRJ Jukola, Helppo C, 1/50
04.04.2013 KRJ Claridge Stud Riders, Helppo C, 6/40
04.04.2013 KRJ Claridge Stud Riders, Helppo B, 5/40
05.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 3/40
05.04.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo B, 2/40
06.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 2/100
06.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo C, 5/60
07.04.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo C, 3/40
09.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo B, 2/100
11.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo B, 9/100
11.04.2013 KRJ Diega Ponies, Helppo B, 6/40
11.04.2013 KRJ Asklund, Helppo B, 3/30
12.04.2013 KRJ Raivio, Helppo B, 1/40
13.04.2013 KRJ Konkkaronkka, Helppo B, 6/40
13.04.2013 KRJ Raivio, Helppo B, 1/40
20.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo B, 2/30
23.04.2013 KRJ Jindabyne, Helppo B, 4/40
24.04.2013 KRJ Fiktio, Helppo B, 2/30

Esteratsastus - 43 sijoitusta
17.10.2011 ERJ Päivärinne, 50 cm, 2/27
20.10.2011 ERJ Päivärinne, 60 cm, 3/38
01.11.2011 ERJ Tiilikanoja, maapuomit, 3/20
27.02.2013 ERJ Heijastus, 40 cm, 3/24
18.02.2013 ERJ Ikirouta, 60 cm, 1/30
03.03.2013 ERJ Namer, 40 cm, 1/7
03.03.2013 ERJ Namer, 50 cm, 1/7
05.03.2013 ERJ Namer, 40 cm, 2/7
08.03.2013 ERJ Kilpailukeskus Stewart, 60 cm, 5/40
15.03.2013 ERJ Team Obnoxious, 60 cm, 4/30
17.03.2013 ERJ Harrastetalli Haavisto, 60 cm, 2/50
19.03.2013 ERJ Golden League Sporthorses, 60 cm, 3/40
19.03.2013 ERJ Team Obnoxious, 60 cm, 4/30
23.03.2013 ERJ Rumour Ponies, 50 cm, 4/78
24.03.2013 ERJ Team Obnoxious, 60 cm, 2/30
04.04.2013 ERJ Dark Side Trakehners, 50 cm, 4/30
04.04.2013 ERJ Smerinthus Ponies, 60 cm, 1/27
05.04.2013 ERJ Dark Side Trakehners, 50 cm, 2/30
05.04.2013 ERJ Heartland, 60 cm, 3/30
06.04.2013 ERJ Heartland, 60 cm, 2/30
07.04.2013 ERJ Smerinthus Ponies, 60 cm, 2/27
09.04.2013 ERJ KK Bailador, 60 cm, 1/50
10.04.2013 ERJ KK Bailador, 50 cm, 7/50
11.04.2013 ERJ Moondance, 60 cm, 6/40
17.04.2013 ERJ Riihen ponitalli, 50 cm, 2/50
17.04.2013 ERJ Riihen ponitalli, 60 cm, 1/50
18.04.2013 ERJ Kisakeskus Weldon, 50 cm, 5/30
19.04.2013 ERJ Riihen ponitalli, 50 cm, 2/50
19.04.2013 ERJ Riihen ponitalli, 60 cm, 1/50
19.04.2013 ERJ Kisakeskus Weldon, 50 cm, 2/30
20.04.2013 ERJ Riihen ponitalli, 60 cm, 7/50
01.05.2013 ERJ Haavisto, 60 cm, 1/30
05.05.2013 ERJ Haavisto, 60 cm, 4/30
09.05.2013 ERJ Takkura, 60 cm, 2/30
10.05.2013 ERJ Cresendo, 60 cm, 3/40
12.05.2013 ERJ Riihen ponitalli, 50 cm, 2/24
13.05.2013 ERJ Riihen ponitalli, 60 cm, 2/24
22.05.2013 ERJ Moondance, 60 cm, 3/40
22.05.2013 ERJ Moondance, 60 cm, 3/40
23.05.2013 ERJ Moondance, 60 cm, 6/40
31.05.2013 ERJ CUP Dark Side Trakehners, 40 cm, 1/76
05.09.2013 ERJ Marike, 50 cm, 3/19
09.09.2013 ERJ Marike, 60 cm, 3/17

    Valjakkoajovalmennukset (8 kpl)

Roon valmennus:

Valmennuksessa päätimme ottaa aiheeksi koulukoeosuuden treenaamisen. Poni verrytteli aluksi käynnissä ja ravissa. Roi oli todella reipas tyypilliseen tapaansa eikä vauhtia puuttunut. Toisinaan ohjastajan pidätteet olivat yhtä tyhjän kanssa, kun poni pääsi vauhtiin. Verryttelyn jälkeen tehtävänä oli saada poni ravaamaan siististi ja rauhallisesti ilman hötkyilyitä. Aluksi meno oli vauhdikasta, mutta pian Roi hoksasi, että rauhallisuus on valttia tässä tehtävässä. Ohjastaja jäi ajoittain suuhun kiinni liikaa, jolloin poni taas alkoi kuumua paineen takia. Kun ravi sujui mallikkaasti harjoittelimme vielä muutamia kuvioita. Tämän jälkeen poni sai hetken kävellä.

Käynti pätkän jälkeen vuorossa oli laukan harjoittelu. Tämä oli ponille mieluista, sillä vauhtia sai olla enemmän. Pyrimme kuitenkin siihen, että poni laukkaa tasaisen varmasti eteenpäin ja laukka olisi pyörivää. Pyysin ohjastajaa tekemään pieniä tempon hidastuksia välillä, jotta Roi tulisi paremmin kuulolle. Poni alkoikin kuunnella hyvin. Lopuksi poni sai ravailla hetken, jonka jälkeen pari jäi vielä kävelemään hetkeksi ennen talliin menoa.

Lissu T:n valmennus:

Tarkkuus ei kuulemani mukaan ollut Roin vahvin puoli, joten treenaisimme sitä. Olin kasannut radan pelkästään kartioista, ja aloitimme niin, että etäisyys oli 40cm leveämpi kuin valjakon vaunuleveys. Myönnän, minua nauratti aluksi hillittömän paljon kun intopiukeana pörhältävä poni kaatoi kartion toisensa jälkeen, ori selkeästi nautti siitä mitä teki. Suurin ongelma taisi olla juurikin herran into ja siitä johtuva keskittymisen puute, suoritus kun parani sitä mukaan mitä enemmän JP sai poninsa keskittymään. Häsellys väheni, Roista oikein näki, miten se kieli keskellä suuta taiteili kartioiden välistä.

Onnistuneiden, kartiomurhattomien suoritusten jälkeen kavensin kartioiden välejä 5cm, ja riemukseni pääsimme tavoitteeseen; kartioiden väli oli vain 20cm leveämpi kuin valjakon vaunuleveys. Tästä löytyi taas haastetta, muutama kartio otti osumaa ennen kuin sekä Roi, että JP pääsivät samalle aaltopituudelle ja tekivät mallikelpoisen, virheettömän suorituksen. Toinen virheetön rata suoritettiin jo reippaammassa tahdissa. Mitään isompia vikoja en löytänyt valjakon työskentelystä, Roi vain on hyvin virkeä ja virkaintoinen poni, jolla menee hetki kanavoida intonsa vauhdista tekniikkaan.

Maellan valmennus:

Roi oli selvästi mielummin kärryjen edessä kuin satula selässä. Se piipersi ympäriinsä oikein innokkaan ja reippaan näköisenä. Ori vastasi JP:n apuihin mielellään ja teki mitä siltä pyydettiin. Siirtyminen käynnistä raviin sujui aluksi hieman tahmeahkosti, mutta parin kerran jälkeen askellaji vaihtui oikein ripeästi ja sulavasti. Kovin täsmällinen Roi ei reiteillään ollut, se olisi halunnut vain kirmata radan läpi. Kärsivällisyys ei ollut tämän ponin vahvimpia puolia. Pikkuhiljaa se kuitenkin antoi periksi ja lakkasi oikomasta mutkissa. Roilla oli kaikki askellajien eri muodot hallussa, niistä ei ollut oikein mitään sanottavaa. Ei se mikään ihan turha valjakkoponi kyllä ole!

minttu`:n valmennus:

Roin kanssa aloitimme valmennuksen paneutuen kunnolla askellajien hiomiseen, niissä kun yleensä aina oli hiomista hevosella kuin hevosellakin. Reippaasti eteenpäin liikkuva Roi oli oikein vaikuttava ilmestys, ja ryhdikkäästi itseään kantava ori oli aivan selkeästikkin oikea konkari tässä lajissa. Käynnin kanssa saimme lähinnä kiinnittää huomiota siihen, että poni liikkui oikeasti rauhallisesti eikä rikkonut kipittävälle, innostuneella käynnin ja ravin sekoitukselle. Poni oli kuulemma tänään poikkeuksellisen vauhdikas, yleensä se ilmeisesti siis jaksoi keskittyä paremmin, hyvä niin. Ohjastaja sai paikoin olla myös tarkkana siitä, ettei jäänyt suuhun kiinni, herkistyttyään ja hiukan rauhoituttuaan ori kun reagoi hyvin herkästi liian hitaisiin apuihin melko negatiiviseen sävyyn. Ravissa Roi näytti oikein hyvältä, eikä tässä askellajissa liikoja työstöä vaadittu, lisätyssä ravissa tuppasi tahti kiihtymään mutta tässäkään ei liikoja vaadittu että sekin alkoi näyttää jo oikein kivalta. Otimme loppuun vielä siirtymisiä, joita saisi kotona hioa vielä hiukan - vaikka Roi totteleekin kuuliaisesti ja välittömästi on pehmeydessä vielä parannettavaa, välillä varsinkin ravi-käynti-siirtymät töksähtivät ikävästi. Hieno pari!

Doran valmennus:

Tänään pääsin tutustumaan aivan uuteen maailmaan, nimittäin valjakkoajoon kun valmennukseeni saapui JP shetlanninponiori Roinsa kanssa. Laji ei ollut minulle kovin tuttu, mutta jonkin verran olin ehtinyt lajiin tutustua ennen valmennettavieni saapumista. Päätin keskittyä koulukokeessa läpi käytäviin asioihin. JP sai tehdä alkuverryttelyt Roin kanssa ennen kuin aloin seurata paremmin heidän menoaan ja antamaan tehtäviä. Pyysin ensin käyntiä ja sitten pysähdyksen ja peruutuksen ja sitten taas siirtymisen reippaaseen käyntiin. Tehtävä ei aiheuttanut näille konkareille mitään ongelmia ja Roi toimi hienosti. Peruutuskin oli niin puhdasta että kaksikon työskentelyä oli upea seurata. Seuraavaksi pyysin heiltä ravia ja myöhemmin temmonlisäystä ravissa. Tämäkin onnistui hyvin ja niin ohjastaja kuin valjakkoa vetävä nelijalkainenkin osasi hommansa. Loppuun vielä laitoin tämän tehokaksikon tekemään siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin. Lopuksi jätin JP loppuverkkaamaan poninsa omatoimisesti ja kiitin vielä häntä mukavasta valmennustunnista. Roikin sai pari rapsutusta ennen kuin pääsi jatkamaan hommia.

Mellen (VRL-13179, @) valmennus:

Pieni ja supersuloinen punahallakko shettisori oli minua vastassa ohjastajansa kanssa saapuessani pitämään valjakkoajovalmennusta. Koska valjakko ei vielä ollut lämmitellyt, kehotin heitä hieman verryttelemään kaikissa askellajeissa, samalla itse seuraillen heidän yhteistyötään ja ongelmakohtia.

Aloitimme työskentelyn käynnissä. JP oli kertonut Roin olevan hieman malttamaton, sillä hidas vauhti ja tarkkaavaisuutta vaativat tehtävät saattoivat saada Roin käyttäytymään hieman kärsimättömästi. Kyhäsin puomeista lyhyen kujan, tehtävänä oli ajaa kujan läpi ja pysäyttää ennen sekä jälkeen kujan kolmen sekunnin ajaksi. Roi ei meinnanut malttaa seisoa aloillaan pysähdyksissä, mutta lopuksi saimme kumpaankin suuntaan onnistuneet suoritukset! Ravissa treenattiin vielä samaa harjoitusta, tosin ennen kujaa ja sen jälkeen otettiin pysähdyksen sijaan käynti siirtymät. Tehtävä onnistui ravissa jo huomattavasti paremmin, Roi keskittyi hyvin pyydettyyn.

Pienen levähdyksen jälkeen pyysin valjakkoa siirtymään laukkaan, jota ensin otimme vain pitkillä sivuilla. Laukka rullasi hyvin ja Roi omasi ihanan lennokkaan ja pyöreän laukan, muistutin JP:tä myötäämään hieman enemmän, sillä laukan sai antaa viedä vielä hieman enemmän eteenpäin. Harjoittelimme vielä siirtymisiä laukasta käyntiin , jotka pienten alun innokkuuksien jälkeen sujuivat todella mainiosti. Loppuun pyysin valjakkoa vielä hölkkäilemään hieman rennommalla ohjalla sekä ottamaan pitkät loppukäynnit vaikkapa maastossa.

dumin valmennus:

Tullessani tallille JP ja Roi olivat jo valmiina asemissa nurmikentällä. Tänään treenattaisiin valjakkoajon kouluosuutta, jossa ponin pitää taipua kauniisiin kaarteisiin ja virheettömiin siirtymisiin. Alkuverryttelyksi pyysin valjakkoa ravaamaan suuren suurella ympyrällä molempiin suuntiin. Roi liikkui oikein kauniisti ja oli hyvin tomerana. Aloitimme treenaamisen kahdeksikolla ravissa, mistä siirryttiin suureen kolmikaariseen kiemurauraan. Valjakon työskentely oli kaunista, ja Roi kääntyi näppärästi kaarteet eikä lainkaan vastustellut edes haastavammalla kolmikaarisella. Lisäsimme kaarreharjoituksiin vielä käyntisiirtymiset ja pysähdykset suoraan ravista. Vähän tuntui Roita menottavan, eikä se olisi malttanut seistä paikallaan montaakaan sekuntia, mutta löysi lopulta kärsivällisyyden ja teki tehtävät hienosti. Kaiken kaikkiaan onnistunut ja kaunis suoritus valjakolta.

Nokan valmennus:

Roin tarkkaavaisuus kaipaa kuulemma hieman fiksausta, joten puutuimme siihen tänään. Asettelin kentälle muutaman tilavan puomikujan, joihin valjakko pääsi alkuverryttelyn jälkeen tutustumaan. Käynnissä tehtävä oli helppo, mutta ravissa Roin osumatarkkuus kaipasi parannusta. Niinpä pyysin valjakkoa lähestymään alkuun rauhallisessa hölkässä, josta oli helppo lähteä pikkuhiljaa lisäämään vaihtia. Lopulta puomikujat sujuivat hyvin jopa laukassa. Lisäsin haastetta kaventamalla puomien väliä ja JP sai ihan tosissaan ajaa kieli keskellä suuta. Nyt Roikin kuitenkin jo tsemppasi ja puomikujat läpäistiin oikeinkin mallikkaasti. Hyvä Roi!

    Kouluratsastusvalmennukset (1 kpl)

Maellan valmennus:

"Ei voi olla totta." Ensimmäinen ajatukseni, kun astuin maneesin ovesta sisään. Pieni vaaleanruskea karvapallo suhahti ohitseni kuin minikokoinen ohjus ja jatkoi matkaansa kohti toista päätyä takajalkojaan viskoen. Saimme onneksi yhdessä JP:n kanssa orin pian rauhoittumaan ja pääsimme aloittamaan varsinaisen valmennuksen. Roilla ei enää ollut energiaa ylimääräiseen pöllöilyyn, lopputunnin se keskittyi tehtävään oikein hienosti ja asiallisesti. Laukassa poni riehaantui ja lähti helposti hyppimään seinille, mutta päättäväisen ratsastajan ansiosta saatiin laukkakin pysymään hallinnassa. Ravia Roi sipsutti menemään oikein hienosti, tai oikeastaan kaikki askellajit olivat erikoisen hienoja shetlanninponille. Egoa pienemmäksi, riehuminen pois ja siinä meillä on täydellinen kouluponi.

    Päiväkirjamerkinnät (3 kpl)

21.5.2013: kuulumisia

Nyt 12-vuotias Roi on elämänsä huipulla. On ollut suorastaan huvittavaa seurata tämän omapäisen otuksen kasvua pienestä rentusta isoksi jalostusoriiksi. Roi on saanut jo neljä toinen toistaan upeampaa jälkeläistä, ja toiveenani olisi saada niitä vielä lisää - haluan ehdottomasti Roin nimen vielä omien ponienikin sukutauluihin, niin ylpeä tästä herrasta olen! Roin kilpailu-ura on jo takanapäin, edessä on ainoastaan satunnaisia esteratsastuskilpailuja sijoituksien saamiksesi Rene-varsan laatuarvostelua ajatellen. Roilla sen sijaan on vielä haaveissa SHLA -ja VVJ-laatuarvostelut, ja luonnollisesti odotukset ovat korkealla. Tavoitteena olisi päästä molempiin vielä tämän vuoden puolella. Juuri nyt on kuitenkin Roilla edessä kesä keskellä laidunta maittavan ruohon ja hauskojen kavereiden kanssa!

15.1.2012: Roin kantakirjaustilaisuus

Tätä oli odotettu ja kauan! Kun rusettihaimme oli saanut kasaan kaikki tarvittavat NJ-sertit, ilmoitimme sen tammikuun kantakirjaustilaisuuteen. Edessä jälleen nelituntinen automatka kolisteleva ori trailerissa. Perillä Roi otti onneksi taas hyvinkäyttäytyvän oriin roolinsa eikä aiheuttanut mitään ongelmia. Esiinnyimme jo kolmansinsa toisen shetlanninponin jälkeen. Tuttuun tapaan asettelin ponin tuomariston eteen seisomaan, mikä ei tälläkään kertaa tuottanut Roille mitään ongelmia - se suorastaan hehkui itsevarmuutta ja ryhtiä! Tämän jälkeen esitin Roin käynnissä ja ravissa, mikä sujui hienosti, poislukien muutaman laukkaspurtin ravissa. Kuumeisen odottelun jälkeen tuomaristo julkaisi pisteet, joita tuli yhteensä hienot 73 - yhdeltä tuomarilta saimme jopa 21/25 pistettä! Näin ollen sain ensimmäisen Päivärinteen kasvatin kantakirjatuksmahtavalla II-palkinnolla :)

17.10.2011: näyttelyt kotona

Melkeinpä tasan Roin 2-vuotispäivänä järjestimme Päivärinteessä seuranäyttelyt KGR:lle. Roin lisäksi ilmoitin mukaan myös kolme muuta omaa shetlanninponiani sekä kaksi connemaraa toiselta talliltani - esitettävää oli siis paljon. Päivän avasi varsaluokka, jossa Roi esiintyi. Luokassa oli vain kaksi ponia, ja kauhukseni Roi oli tietysti se huonosti käyttäytyvä kakara. Jo kehään astuessamme Roi otti valtavan laukkaspurtin jonka seurauksena päädyin parin kompastuksen kautta rähmälleni maahan. Tuomari sai taidokkaasti napattua Roin narusta kiinni sen viipottaessa ohitse, joten kehä jatkui ilman pahempia seurauksia. Roi oli hankala esittää - olihan nämä sen ensimmäiset näyttelyt - poniparka pyöri hädissään ympärilläni eikä pystynyt seisomaan paikallaan kuin vain hetkittäin, mutta se silti miellytti kovasti tuomarin silmää voittaen luokan toisen ponin. BIS-valintoihin siirtyi seitsemän ponia, joista vain viisi palkittaisiin. Olin aika varma, että Roin käytös tiputtaisi meidät pois sijoilta, mutta kuin ihmeen kaupalla meidät kuulutettiin ensimmäisinä BIS5-sijalle! Yksikään muu shetlanninponini ei päässyt BIS-sijalle - kyllä Roi yllätti meidät kaikki!


Sivuston ulkoasu, tekstit ja valokuvat © Henna L./JP, ellei toisin mainita  ‒  Grafiikat © Ritva's Gallery
Tämä on virtuaalitalli/virtuaalihevonen  ‒  mitään tällä sivustolla mainittua ei ole/tapahdu oikeassa elämässä!

Tekijänoikeudet  ‒  Sähköposti  ‒  Etusivu